Eating Man, by Jacob Jordaens (1593-1678) ♥ Мъдростта на тялото ЛИПСАТА

...
Eating Man, by Jacob Jordaens (1593-1678) ♥ Мъдростта на тялото ЛИПСАТА
Коментари Харесай

Липсата на апетит и ненаситният глад са отричане от живота, трайна форма на омраза към себе си

Eating Man, by Jacob Jordaens (1593-1678)

♥ Мъдростта на тялото

ЛИПСАТА НА АПЕТИТ и НЕНАСИТНИЯТ ГЛАД са отказване от живота, трайна форма на ненавист към себе си. Храната поддържа съществуването ни. Защо се отказвате от нея? Защо желаете да умрете? Кое в живота ви е толкоз извънредно, че желаете да го напуснете вечно? Омразата към себе си е просто ненавист към някоя мисъл която имате за себе си. Мислите могат да бъдат изменени. Какво толкоз извънредно има у вас? Да не ви да сте отгледан в семейство, в което хората непрекъснато са се упреквали един различен? Учителите ви ли бяха сериозни? Да не ви ранното ви религиозно образование да ви е внушавало, че „ не сте задоволително добър “ подобен, какъвто сте?

Толкова постоянно се опитваме да открием „ същинските “ аргументи, заради които не ни обичат и не ни одобряват такива, каквито сме. Поради манията на стилните списания за стройна фигура доста дами, чието мислене е концентрирано върху концепцията: „ Не ме бива задоволително. Няма смисъл. “, употребяват телата си като обект, върху който да концентрират омразата към себе си. На едно равнище те си споделят: „ Само да бях малко по-слаба, тогава щяха да ме обичат “. Но нещата не стават по този метод. Нищо не се задейства извън. Одобрението към себе си и приемането на себе си са ключът.

НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО съставлява потребност от отбрана. Търсим протекция от пострадвания, неуважение, рецензия, обиди, от нечии полови стремежи и полови намеци, нужна ни е протекция заради боязън от живота - въобще или в съответни случаи. Направете своя избор.

Теглото ми не е над нормата, само че с течение на времето разбрах, че когато се усещам несигурна и се безпокоя, наддавам няколко кг. Когато заплахата премине, непотребното тегло се стопява от единствено себе си.

Борбата с пълнотата е загуба на време и сила. Диетите не са ефикасни. Щом ги прекратите, тежестта ви още веднъж се усилва. Любовта и утвърждението към себе си, доверието в процесите на живота и възприятието за сигурност, подбудено от познаването на личния ви разум, са най-хубавата диета, която зная. Преминете на диета, ограничаваща негативните мисли, и тежестта ви единствено ще се погрижи за себе си.

Прекалено доста родители тъпчат храна в устата на бебето без значение какъв е казусът. След това, като пораснат, при появяването на някакъв проблем, тези бебета застават пред отворения ледник и си споделят: „ Не зная какво желая. “

СТОМАХЪТ смила всички нови хрумвания и прекарвания, през които прекосяваме. Кого или какво не можете „ да преглътнете “? Какво приемате като „ удар в корема “? Когато имате проблеми със стомаха, това нормално значи, че не можете да възприемете новото прекарване. Страх ли ви е?

Много от нас помнят времето, когато започнахме да летим със самолети. Идеята да влезем в огромната железна тръба и да се понесем из въздуха бе „ трудносмилаема “ за множеството от нас. Мястото на всеки пасажер бе снабдено с торбичка за повръщане и множеството от нас ги използваха. Повръщахме в тези пликове, колкото е допустимо по-тайно, загъвахме ги и ги подавахме на стюардесата, която отделяше много време да тича напред-назад по пътеката, с цел да ги събира. Много години изминаха от този момент и макар че торбичките към момента могат да се намерят до всяка седалка, те рядко се употребяват. Вече свикнахме с концепцията за летенето.

ЯЗВИТЕ не са нищо друго с изключение на боязън, голям боязън, че „ не ни бива задоволително “. Страхуваме се, че не сме задоволително положителни родители, притесняваме се, че не сме задоволително способни като ръководители. Не можем да приемем това, което сме. Разкъсваме се, с цел да угодим на другите. Няма значение какъв брой значима е работата, която вършим, мнението, което имаме за себе си, е неприятно. Опасяваме се, че „ Те “ ще схванат какво в действителност представляваме.

Любовта е разрешението в този случай. Хората, които обичат себе си и утвърждават постъпките си, в никакъв случай не страдат от язва. Бъдете гальовен и любящ към детето във вас и го подкрепяйте и насърчавайте по метода, по който сте желали да се отнасят към вас, когато сте били дребни.

От: „ Излекувай живота си “, Луиз Хей, изд. Кибеа, 1984 година
Изображение: Eating Man, by Jacob Jordaens (1593-1678); chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР